Programski savjet

Programski savjet je stručno savjetodavno tijelo sastavljeno od predstavnika organizacija civilnog društva koje raspravlja o pravilima i procedurama korištenja resursa, programskom usmjerenju i dugoročnijim programskim planovima te razmatra eventualne žalbe na odluke koordinatora programa. Programski savjet ima pet članova, a oni se biraju iz redova članova Saveza udruga Operacija Grad na mandat od tri godine.

Članovi i članice Programskog savjeta

Za predsjednicu Programskog savjeta izabrana je Karla Pudar. Za zamjenika predsjednice izabrana je Bernarda Cesar. Za članove Programskog savjeta izabrani su Nino Preložnjak, Domagoj Šavor i Tereza Teklić.

KARLA PUDAR (Domino)

Karla Pudar (1984.) je kustosica i organizatorica programa iz područja kulture. Osmislila je i realizirala brojne projekte iz polja vizualnih umjetnosti i multimedije te književnosti. Radila je u Kulturi promjene Studentskog centra od 2007. do 2013. godine gdje je sudjelovala u osmišljavanju i organizaciji programa.  Od 2008. Do 2017. surađuje s Festivalom europske kratke priče u organizaciji Hrvatskog društva pisaca na mjestu producentice i asistentice direktora te kao članica Umjetničkog odbora. Koordinirala je više europskih projekata u okviru Kulture 2007-2013. i Kreativne Europe, a trenutno koordinira projekt u okviru Europskog socijalnog fonda. Organizirala je brojne izložbe međunarodnih i lokalnih umjetnika kao nezavisna kustosica. Od 2019. godine zaposlena je na poziciji producentice u udruzi Domino.

BERNARDA CESAR (UBU)

Bernarda Cesar, rođena u Zagrebu 1984., rodom iz Marije Bistrice. Maturirala je na Odjelu unutrašnje arhitekture u ŠPUD-u 2003., a diplomirala arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu u klasi prof. Ivana Crnkovića. Trenutno je doktorandica pri AF-u na temu odgoja publike u arhitekturi, radi kao prof. stručnih arhitektonskih predmeta na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, kao asistent na Građevinskom fakultetu pri TVZ-u te kao voditeljica ISO - Izložbenog salona Izidor Kršnjavi.Jedna je od osnivačica i voditeljica projekata Sintomenta – udruge za multimedijalnu umjetnost i afirmaciju kulture (zajedno s Ivankom Bičak), UBU-a – udruge bivših učenika ŠPUD-a Zagreb (zajedno s Marijom Juzom i Filipom Pintarićem), arhitektonske grupe Nefunkcionalni most zajedno s Filipom Pintarićem, koji svi zajedno s timom za vizualne komunikacije Babushke tvore kreativnu platformu Organizam. Unutar Organizma vodi i organizira preko 80 projekata u zadnjih 10 godina. Kao multimedijalna umjetnica postavlja brojne samostalne i skupne izložbe (Geometrija, Alea est iliti crveni 9, Z-ton I-II...). Sudjeluje kao autorica u više arhitektonsko-urbanističkih natječaja na državnoj razini. Dobitnica je nagrada i priznanja na regionalnoj i nacionalnoj razini. Živi i radi u Zagrebu.

NINO PRELOŽNJAK (MMH)

Nino Preložnjak (1989.) je politolog iz Varaždina, a kao potpredsjednik Mreže mladih Hrvatske aktivan je u području zagovaranja politika za mlade, kao i programa nezavisne kulture. Sudjelovao je u organizaciji zone za mlade na Špancirfestu KVART, ljetnog programa za mlade Hladoveena, kao i u organizaciji KLIKER festivala plesa, pokreta i igre za djecu i mlade te MOP festivala multimedije. Vodio je kandidaturu Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2022., što uključuje jačanje međunarodne suradnje u politikama i programima za mlade. Trenutno je zaposlen u Varaždinskom underground klubu (V.U.K.-u) s ciljem razvijanja varaždinskog centra za mlade i nezavisnu kulturu.

DOMAGOJ ŠAVOR (Clubture)

Domagoj Šavor (1984.) diplomirani je inženjer zračnog prometa. Od 2007. bavi se produkcijom programa nezavisne kulture kao organizator kulturnih događanja i voditelj projekata. Zaposlen je u organizacijama civilnog društva od 2009. kao voditelj karlovačkog Centra za mlade na Gazi i Centra za mlade u Grabriku te kao koordinator platforme KAoperativa. Jedan je od osnivača istoimene zagovaračke platforme u nezavisnoj kulturi u 2012., a nakon formaliziranja Saveza udruga KAoperativa, obnaša dužnost predsjednika u prvom mandatu. Od 2016. do 2018. upravlja prostorom male scene Hrvatskog doma u Karlovcu koji je namijenjen programima nezavisne kulture i kojim se upravlja po participativnom modelu. U rad mreže Clubture uključen je od 2011. kroz realizaciju suradničkih projekata i sudjelovanje u ostalim programima Saveza te kao član Upravnog odbora. Od 2018. bavi se koordinacijom provedbe suradničkih programa i koordinacijom organizacije.

TEREZA TEKLIĆ (Kontejner)

Tereza Teklić diplomirala je povijest umjetnosti i njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2008. članica je udruge KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse. Radila je prvo kao asistentica, a zatim kao koordinatorica, voditeljica i kustosica projekata u organizaciji udruge. Od 2011. do 2018. godine bio je dio kustoskog tima Galerije Močvara i produkcijske platforme Sound Art Inkubator, projekata koji su se provodili u suradnji s Udruženjem za razvoj kulture "URK" i Klubom Močvara. Jedna je od inicijatorica interdisciplinarnog projekta "Mjestimice svjetlo", koji se od 2014. do 1016. godine provodio u organizaciji udruge MJESTIMICE. Od listopada 2019. godine zaposlena je u udruzi KONTEJNER.