Pogonov tim

Pogonov tim broji devet članova, od kojih je četvero zaposleno na puno radno vrijeme, a petero na nepuno radno vrijeme.

Janja Sesar

ravnateljica

janja.sesar@pogon.hr
01 4682 463

Janja Sesar ravnateljica je Pogona od 2017. godine. Diplomirala je hrvatski i njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te završila poslijediplomski studij menadžmenta u kulturi i medijima na Freie Universitätu u Berlinu. Radila je kao koordinatorica Saveza udruga Operacija Grad te kao urednica i menadžerica internetskog portala za nezavisnu kulturu, suvremenu umjetnost i civilno društvo Kulturpunkt.hr. Posljednjih petnaest godina sudjelovala je u organizaciji različitih kulturnih projekata u Hrvatskoj i u inozemstvu, među kojima i u organizaciji predstavljanja i izložbe Nove tendencije u Zentrum für Kunst und Medientechnologie u Karlsruheu. Sudjelovala je kao sudionik i moderator na različitim konferencijama, seminarima i radionicama te je više puta bila stipendistica njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD). 2014. pozvana je na sudjelovanje u International Visitors Leadership Programme Ministarstva vanjskih poslova SAD-a i na Cultural Diplomacy Platform, koja je održana na Malti 2016. Voli filmove, putovanja i učiti strane jezike.

Sonja Soldo

viša stručna suradnica za kulturne programe i međunarodnu suradnju

sonja.soldo@pogon.hr
091 575 1282

Sonja Soldo radi u Pogonu kao koordinatorica programa od 2009. do 2015., a od 2016. na mjestu više stručne suradnice za kulturne programe i međunarodnu suradnju. Između ostalog, vodi i program razmjene umjetnika s Akademie Schloss Solitude. Od 2004. godine vodi razne projekte i programe u području nezavisne kulture. Od 2004. do 2012. u udruzi [BLOK] radi na projektima iz područja umjetnosti u javnom prostoru. Bila je suvoditeljica UrbanFestivala od 2006. do 2009. Radila je kao koordinatorica umjetničkog programa manifestacija Operacija:Grad 2005. i 2008., nastalih u suradnji organizacija zagrebačke nezavisne kulturne scene.

Graciella Bokor

voditeljica financijskih i administrativnih poslova

graziella.bokor@pogon.hr
091 468 2465

Graciella Bokor diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Turizam. Desetak godina radila je u turizmu na poslovima prodaje te kao voditeljica turističke agencije. Od 2006. radi na poslovima računovodstva i financija u profitnom i neprofitnom računovodstvu. U Pogonu je zaposlena od 2016. godine na poslovima voditeljice financija i administracije. U slobodno se vrijeme sa svojom malom obitelji bavi plesom, trčanjem i skijanjem.

Željko Bašković

voditelj Pogona Jedinstvo

zeljko.baskovic@pogon.hr
091 611 0155

Željko Bašković od 2003. godine radi na poslovima vezanim za produkciju i menadžment u kulturi; deset godina kao tehničar i dizajner rasvjete i tona te sedam godina kao organizator i koordinator programa i tehnike na umjetničkim događanjima. Iza njega je velik broj uspješno realiziranih programa, njih preko sedamsto. Od 2016. radi kao voditelj Pogona Jedinstvo. Uz posao se bavi analognim videoradovima s kojima je sudjelovao na dvije samostalne i nekoliko grupnih izložbi i festivala, te koncertnom rasvjetom. U slobodno vrijeme bježi u šumu, uživa u talijanskoj kuhinji, eksperimentalnoj glazbi i ugodnom društvu.

Marijana Rimanić

voditeljica komunikacije i marketinga i povjerenica za informiranje

marijana.rimanic@pogon.hr
095 872 3563

Marijana Rimanić diplomirala je povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U Pogonu radi od 2011. godine, najprije kao koordinatorica programa, a kasnije kao voditeljica komunikacije i marketinga. Nakon završetka studija radila je na HRT-u kao novinarka u emisiji "Transfer", a nakon toga u udruzi [BLOK] kao kokustosica UrbanFestivala. Paralelno radi i u Multimedijalnom institutu kao voditeljica kulturnog i društvenog centra MaMa. U slobodno vrijeme mašta o farmi kašmir koza.

Matea Munitić Mihovilović

voditeljica-koordinatorica programskih aktivnosti

matea.mm@pogon.hr
091 468 2464

Matea Munitić Mihovilović diplomirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Splitu. U Pogonu radi od 2014. godine, najprije kao koordinatorica programskih aktivnosti u sklopu programa stručnog usavršavanja, a od 2016. kao voditeljica-koordinatorica programskih aktivnosti. U slobodno vrijeme trči polumaratone.

Ida Jagar

koordinatorica programskih aktivnosti

ida.jagar@pogon.hr

Ida Jagar radi u Pogonu od veljače 2019. godine na mjestu koordinatorice programskih aktivnosti. Diplomirala je engleski i španjolski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom i nakon studija sudjeluje na mnogim projektima vezanim uz suvremenu umjetnosti i nezavisnu kulturu kao prevoditeljica i volonterka u produkciji. Od 2013. do 2015. godine radila je u Kurzivu - Platformi za pitanja kulture, medija i društva kao asistentica voditeljice projekta te povremeno i kao jedna od urednica i novinarki na portalu Kulturpunkt.hr. Od 2013. radi kao dio prevoditeljskog tima za sve kataloške publikacije Kontejnera, te na festivalima Ekstravagantna tijela, device_art i Touch Me! Paralelno s radom u kulturi radi i kao profesorica engleskog u školama stranih jezika. U slobodno vrijeme piše blog o bizarnim knjigama i vježba yogu.

Filip Pacak

voditelj / koordinator tehnike

filip.pacak@pogon.hr

Filip Pacak diplomirao je na SAE (School of Audio Engineering) Institutu u Ljubljani te se bavi tonskom produkcijom od 2013. Svoj put na nezavisnoj sceni započeo je u Močvari gdje uz tehnički dio posla vodi i projekte razvoja publike i volontiranja. Povremeno radi i u drugim klubovima u Zagrebu i Hrvatskoj kao tonski tehničar. U Pogonov tim je došao 2019. godine te obnaša funkciju voditelja/koordinatora tehnike. Ima i vlastitu udrugu, Subsonic Events, koja se bavi poromocijom ekstremnih i alternativnih underground žanrova. U slobodno vrijeme bavi se speleologijom, bicikliranjem i penjanjem.

Sanja Akrap Luque

tajnica-administrativna referentica

sanja.al@pogon.hr

Sanja Akrap Luque je završila Ekonomski fakultet u Zagrebu, smjer Vanjska trgovina. Nakon duge karijere u osiguranju, okušava se u poduzetništvu ali i neprofitnom sektoru. Volontira u udruzi SO DO – El Sistema Hrvatska koja se bavi društvenim razvojem djece i mladih kroz sviranje u simfonijskom orkestru. U udruzi volontira na administrativnim i tajničkim poslovima, a provodila je i EU projekt kojim se rad udruge proširio na Istru. U Pogonu radi od veljače 2019.g., također na mjestu tajnice-administrativne referentice. Obožava svoju, ali i djecu SO DO-a kojoj posvećuje sve svoje slobodno vrijeme.