Marvels and Catastrophes

Marvels and Catastrophes

Projekt "Marvels and Catastrophes" okuplja umjetnike, arhitekte i dizajnere koji su sudjelovali na istraživačkom post master kolegiju "R-Lab" na Royal Institute of Art, Stockholm.

"R-Lab" se kreće kroz povijesne i suvremene krajolike te se umješta u prostore koji su pogođeni silama prirode i klimatskim promjenama. “R-Lab” provodi niz kratkoročnih radionica uključujući mapiranje, dokumentiranje i predodžbe novih kritičnih intervencija. Istraživat će se koncepti i teme vezane za uništenje, nestanak i brisanja elemenata materijalne kulture, uloge opipljivih i neopipljivih dokaza, različitih usmene povijesti formulirane oko nestale / demolirane kulture, fascinacije estetikom ruševina, utopijskih / distopijskih pripovijesti o prirodnim katastrofama. Centralno događanje je participativna radionica “Lexicon of Marvels and Catastrophes” zamišljena kao prostor za susret i katalogizaciju predmeta / stvari/ koncepata koji će nam biti korisni / potrebni u skoroj budućnosti. Sudionici radionice su pozvani da zajednički kreiraju kreativni i poetski priručnik za suočavanje s neizvjesnim situacijama u budućnosti.

Program se izvodi u sklopu Participativne Pogonove sezone 2019. i dio je projekta "Svi za Pogon - Pogon za sve!"  sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Povezani sadržaj